2017-04-24 12:59:47• hírek • Szatmár.ro

A Szatmár-mátészalkai vasút

Hírek Szatmárnémetiből, az 1900-as évek elejéről.

Lapunk egyik múlt számában megírtuk már, hogy a Szatmár-mátészalkai vasút ügye jelenleg olyan stádiumban van, hogy nemsokára a nyom­jelzési munkálatokat is megkezdhetik. A vasút kiépítésének biztositása czéljából a törzsrészvények jegyzését is megkezdte. A vasút építés ügye nap-nap mellett nagy lépésekkel halad a megvalósulás felé s igy remélhető, hogy ez a fontos közlekedési tényező rövid idő alatt létesülni fog. Papp Géza polgármester a végrehajtó bizottság elnöke, kit a vonat építés kezdeményezésében és az eddigi munkálkodásokban első sorban érhet a dicséret, ismét tanujelét adta az ügy iránt való meleg érdeklődésének.

E hó 29-én, szerdán értekezlet lesz a városháza nagytermében, a melyre Pap Géza porgármester a vasútvonal vidékének közönségét is meghívta. Az értekezleten a törzsrészvények mennyiségére és nagyságára fognak megállapodni, de a végrehajtó bizottság az ügy jelenlegi állásáról is tájékozni fogja a megjelenteket. Pap Géza polgármester az érdekelt vidék lakosságának ezenkívül felhívást küldött szét, a melyhez részvényjegyzési törzslapot is mellékelt.

A felhívás szövege a következő:
A Szatmártól Mátészalkáig vezetendő rendes nyomtávú gözdonyu h. é. vasút biztositása czéljából a kibocsátandó törzsrészvények jegyzését már megkezdettük s annak minél szélesebb körben való terjesztését a kiépítendő vasút vonat által érintett vidék közönségének támogatásától várjuk és reméljük. Ugyanazért t. czimednek az ügy iránti meleg érdeklődését éz buzgalmát ismerve - kötelezvényt bocsátunk rendelkezésére azon tisztelet teljes kéréssel, hogy az érdekeltek körében lehetőleg minél számosabb aláírást gyűjteni s az aláirt kötelezvényekét ezen felhívás vételetétől 60 nap alatt hozzám juttatni szíveskedjék. A siker érdekében kifejtett szives közreműködését előre is megköszönve vagyok, Szatmár Némeli 1903. évi ápril hó 23. Pap Géza polgármester, vhajtó biz. elnök.

Az értekezletről a járási főszol- gabirákat is értesítették, hogy saját hatáskörükben hassanak oda, hogy a lakosság közül minél számosabban jelenjenek meg.

(Szatmári Hírlap, politikai napilap. A Szatmári Függetlenségi és 48-as Párt közlönye. 1903. április 25.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: